Ana içeriğe atla

Yeni Müfredata Geçiş Süreci

Bölümümüz müfredatında gerçekleşen değişikliklere bağlı olarak yapılan intibak işlemleri tamamlanmıştır. İntibak sonucuna itiraz etmek isteyen öğrencilerimiz 12 Eylül 2024 tarihine kadar bölümümüze dilekçe ile başvurabilirler. Yeni müfredat içeriğine aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

-İktisat Lisans Programı:

http://www.bologna2024.yildiz.edu.tr/index.php?r=program/view&id=54&aid=45

-İktisat Lisans Programı (İngilizce):

http://www.bologna2024.yildiz.edu.tr/index.php?r=program/view&id=535&aid=45

 

İntibak sürecinde yapılan bazı temel işlemler şu şekildedir:

  • Önceki müfredatta seçmeli ders olan İşletme Bilimine Giriş dersini alan öğrencilerin bu dersi yeni müfredatta zorunlu dersler kategorisinde yer alan aynı kodlu ve isimli ders yerine sayılmıştır. Bu dersi daha önce almayan öğrenciler ise bu dersten muaf tutulmuştur.

     

  • Önceki müfredatta Mikro (Makro) İktisat dersinden başarılı olan öğrencilerin notları yeni müfredattaki Mikro (Makro) İktisat I dersine aktarılmıştır. Bu öğrenciler aynı zamanda Mikro (Makro) İktisat II dersinden muaf tutulmuştur.

 

  • Daha önce Mikro (Makro) İktisat dersinden başarısız olan öğrencilerin notları ise Mikro (Makro) İktisat I dersine aktarılmış, Mikro (Makro) İktisat II dersi için herhangi bir işlem yapılmamıştır.

 

  • Uluslararası İktisat I dersi yeni müfredattaki Uluslararası İktisat dersi yerine sayılmıştır.

 

  • Uluslararası İktisat II dersi ise yeni müfredatta mesleki seçmeli dersler kategorisinde yer alan IKT3352 kodlu Uluslararası Finans dersi yerine sayılmıştır.

 

  • Türkiye Ekonomisinin Analizi dersi Türkiye Ekonomisi dersi yerine sayılmıştır.

 

  • Önceki müfredatta zorunlu olup yeni müfredatta seçmeli ders gruplarına aktarılan dersler de ilgili seçmeli ders gruplarına eklenmiştir. Bu dersler hakkında bilgilere yukarıda yer alan bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.*

 

İntibak işlemleri sırasında öğrencilerin genel not ortalaması ve başarılı oldukları kredi sayısının düşmemesine dikkat edilmiştir.

Sistem üzerinde harç borcu görünen öğrencilerin intibak işlemleri önümüzdeki hafta tamamlanacaktır.

İntibak işlemleri öğrenci işlerinin kontrol ve degerlendirmesiyle kesinlik kazanacaktır.

 

 

*Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersinin Üniversitesi Sosyal Seçmeli dersler havuzuna Anayasa Hukuku dersinin ise Mesleki Seçmeli dersler havuzuna eklenmesi için senato kararı beklenmektedir.